In elke straat in de wereld, op elk racecircuit en in bijna elk huishouden vind je producten die geproduceerd zijn met VMI-technologie. VMI ontwikkelt en onderhoudt namelijk technologisch complexe en hoogwaardige machines voor de productie van autobanden, frisdrankblikjes, wattenschijfjes en het verpakken van medicijnen. Op het gebied van bandenbouwmachines is VMI de wereldmarktleider. Het succes van VMI is het resultaat van de inzet, kwaliteit en creativiteit van de 1.800 medewerkers wereldwijd, 1000 daarvan werken in de hoofdvestiging in Epe. VMI biedt daar een zeer prettige, professionele werkomgeving met de beste apparatuur en de modernste technieken. Bovendien is er veel ruimte om te groeien door opleidingen te volgen, internationaal te reizen, direct contact met klanten te hebben en inspiratie op te doen van zeer kundige collega’s.
VMI levert een actieve bijdrage aan het Platform Techniek. Zij doen dit omdat ze zien dat er een structurele schaarste is aan technisch talent. Op termijn is dit een bedreiging voor de groei van de (maak)industrie in de regio. Het is daarom van groot belang om kinderen al op jonge leeftijd te interesseren voor techniek. VMI is weliswaar een groot bedrijf, maar is ervan overtuigd dat het verstandig is dat bedrijven de inspanningen bundelen binnen het collectief van het Platform Techniek, om op deze manier gezamenlijk deze uitdaging het hoofd te bieden. VMI ziet dit als een lange termijn investering in de regionale arbeidsmarkt.
Namens VMI is Jeroen Hofstra lid van het dagelijks bestuur van Platform Techniek als voorzitter bedrijven. Daarnaast is Corina Besteman vanuit Communications betrokken bij het samenstellen van TechTalk.