RSG Slingerbos Levant Harderwijk & Zeewolde

RSG Slingerbos|Levant is een school die zich bewust bezig houdt met bèta-excellentie, het promoten van beta-techniek en het leveren van sterke kandidaten voor bèta-technische opleidingen en beroepen. Daarom is het essentieel dat wij de leerlingen in contact brengen met de verrassende wereld van de bètavakken, zodat zij hun horizon verbreden, bewuster van nieuwe trends worden en beter geïnformeerd keuzes kunnen maken voor wat betreft vakken in hun eindexamenpakket en hun vervolgstudie.

De beslissing om lid te worden van Platform Techniek werd geboren uit noodzaak. Binnen ons toen bestaande netwerk van bedrijven en onderwijs instellingen was er een gebrek aan regionale partners. We hadden te weinig partners waar we met de leerlingen naartoe konden om een kijkje te nemen, om de leerlingen aan techniek te laten ruiken. We hadden behoefte aan partners waarmee we konden smenwerken om de leerlingen hands-on ervaring te geven.

RSG Slingerbos Levant is een school voor mavo (=VMBO-tl), HAVO, VWO, tweetalig VWO en Technasium. De school heeft twee locaties, RSG Slingerbos in Harderwijk (de grootste school voor voortgezet onderwijs), en RSG Levant in Zeewolde. Met ingang van het schooljaar 2011-2012 is de RSG een Bèta Excellent school geworden. De RSG werkt op verschillende manieren aan het in beeld brengen van de mogelijkheden die je later bij bedrijven en instellingen hebt.

  • rsg-slingerbos-levant-harderwijk-zeewolde