De Techniek Academie

De Techniek Academie is een initiatief van het Platform Techniek Noordwest Veluwe; ruim 30 samenwerkende bedrijven op de Veluwe en ROC Landstede. Gezamenlijk vinden zij het belangrijk dat er meer studenten voor techniek kiezen, om zo meer technici op de arbeidsmarkt te krijgen.

De Techniek Academie is hét leerwerktraject voor deze regio. Waarbij studenten drie dagen per week bij een bedrijf werkzaam zijn en twee dagen op de academie doorbrengen. De focus ligt op bedrijven en studenten binnen het gebied tussen de 4 grote steden: Apeldoorn, Zwolle, Lelystad en Amersfoort (Lelystad zelf doet ook mee).

Het lesprogramma is ontwikkeld en samengesteld door De Techniek Academie in nauwe samenwerking met ROC Landstede. De Algemeen Vormende vakken en de techniekinstructie (theorie) worden dan ook verzorgd door de docenten van Landstede. De praktijklessen worden verzorgd en begeleid door de praktijkopleiders in dienst van De Techniek Academie. Continu vindt er afstemming plaats tussen de theoriedocenten en praktijkopleiders.

De Techniek Academie is september 2012 in Harderwijk gestart met de eerste studenten. De verwachting is dat na een opstartperiode er elk jaar minimaal 50 nieuwe studenten zich zullen aanmelden voor een leerwerktraject aan De Techniek Academie.

Zowel jongeren als bedrijven die geïnteresseerd zijn in De Techniek Academie kunnen zich aanmelden. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met Jacques de Groot, directeur van De Techniek Academie.

Locatie:

Westeinde 100, 3844 DR  Harderwijk

www.detechniekacademie.nl

  • de-techniek-academie
  • de-techniek-academie
  • de-techniek-academie
  • de-techniek-academie